يک حقيقت اينه که :
فرودگاه ها بوسه هاي بيشتري از سالن عروسي به خود ديده اند...
و ديوار هاي بيمارستان بيشتر از عبادتگاه ها دعا شنيده اند...
ميلاد پيامبر رحمت، تاج آفرينش بر شما خجسته باد
8? الصَّلاهُ تَسوَدُّ وَجه الشَّيطان نماز چهره شيطان را سياه مي کند.
نهج الفصاحه، ص 396
29? لاصَلوهَ لِمَن لايُطِعِ الصَّلاه، و طَاعَهُ الصَّلاهُ أن تَنهَي عَنِ الفَحشاء و المُنکرکسي که مطيع نماز نباشد، نمازش کامل نيست و اطاعت از نماز همان دوري از فحشاء و منکر است.
بحار الانوار، ج82 ص 198
30? قَال الله تَعالَي: إفتَرضتَ عَلَي أُمَّتِکَ خَمسَ صَلواتٍ و عَهدتُ عِندِي عَهداً إنَّهُ مَن حَافَظَ عَليهِنَّ لِوَقتِهِنَّ أدخَلتَه الجَنَّهَ و مَن لَم يُحافِظ عَليهِنَّ فَلا عَهدَ لَهُ عِندِي خداوند متعال فرمود: نمازهاي پنج گانه را بر امت توواجب کردم و با خود پيمان بستم که هر کس مراقب آن نمازها و وقت آنها باشد، او را به بهشت داخل نمايم، و کسي که مراقب آنها نباشد، من تعهدي نسبت به او ندارم.
کنز العمال، ج 7، ص279 حديث 18872
31? يَا أباذر! مَادُمتَ فِي الصَّلاهِ فِإنَّکَ تَقرَعُ بَابُ المُلکِ الجَبَّار و مَن يَکثُر قَرعَ بابِ المُلک فَإنَّه يَفتَح لَه اي ابوذر! تاهنگامي که در نماز هستي درب خانه ملک جبار را مي کوبي ، و هر کس درب خانه ملک را بسيار بکوبد، به رويش باز مي شود.
32? لايَزالُ الشَّيطان يَرعَبُ مِن بَنِي آدَمَ حَافَظ عَلَي الصَّلَواتِ الخَمسِ فَإذا ضَيَّعَهُنَّ تَجرَءُ عَلَيه و أوقَعَهُ فِي العَظائِم تا وقتي که فرزندان آدم، نمازش را به دقت و با شرايط و آداب مي خواند، شيطان پيوسته از او در وحشت و هراس است؛ پس اگر نماز را ضايع نموده (و در وقت مقرر آن به جا نياورد)، شيطان بر او چيره مي شود و او را در گناهان کبيره انداخته و وي را گرفتار مي کند.
بحار الانوار، ج82 ص 202
33? لَوکَانَ عَلي بَابِ دارِ أحَدُکُم نَهرُ و اغتَسَلَ فِي کُلِّ يَومٍ مِنهُ خَمسَ مَرّات أکَانَ يَبقي فِي جَسَدهِ مِن الدّرنِ شَيءٌ؟ قُلتُ: لا. قَالَ: فَإنَّ مِثلَ الصَّلاةِ کَمِثلِ النَّهر الجَارِي کُلَّما صَلّي صَلاة کَفَرَت مَا بَينَهُما مِنَ الذُّنُوبِ اگر در کنار خانه شما نهري باشد و در روز پنج نوبت خود را در آن شست و شو دهيد، آيا در بدن شما چيزي از آلودگي ها مي ماند؟ هرگز! (انسان از آلودگي پاک مي شود) نماز نيز مثل نهر جاري و رواني است که هرگاه بر پا مي شود گناهان را مي شويد و از بين مي برد.
وسائل الشيعه، ج 2، ص 7
34? قُم فَصَلِّ فإنَّ فِي الصَّلاهِ شِفاءبر خيز و نماز به جا آور! پس همانا در نماز شفا است.
جامع احاديث الشيعه، ج 4، ص 28
35? الصَّلاة کَفّارَةُ الخَطايا ثُمَّ قَرَأَ: " إِنَّ الْحَسَنَاتِ يُذْهِبْنَ السَّيِّئَاتِ"نماز کفاره گناهان مي باشد. سپس آن حضرت اين آيه را خواند که :"حسنات سيئات را از بين مي برد".
تفسير ابوالفتوح رازي، ج 1، ص 248
36? نَوِّرُوا مَنازِلَکُم بِالصَّلاة و قَرائَةِ القُران به خانه هايتان با خواندن نماز، و قرائت قرآن، نورانيت ببخشيد.
20. صَلاهُ الرَّجُلِ تَطَوُعاً حَيثُ لايَراهُ النّاس تَعدِلُ صَلاتُهُ عَلي أعيُنِ النّاسِ خَمساً و عَشرِين نماز مرد که داوطلبانه و مستحبي درجايي که مردم او را نبينند به جا آورد، برابر بيست و پنج نماز است که در برابرچشم مردم انجام دهد.
نهج الفصاحه ص 391
21. بِالصَّلاهِ يَبلُغُ العَبد إلَي الدَّرَجَهِ العُلياءِ لأنَّ الصَّلاهَ تَسبِيحٌ و تَهلِيلٌ و تَحمِيدٌ و تَکبِيرٌ و تَمجِيدٌ و تَقدِيسٌ و قُولٌ و دَعوهٌبه وسيله نماز بنده به درجه عالي و مقام والا مي رسد، زيرا نماز تسبيح و تهليل و تحميد وتکبير و تمجيد و تقديس الهي است ، نماز قول حق و دعوت به سوي حق مي باشد.
بحار الانوار، ج 82 ص 232 جامع احاديث الشيعه، ج4، ص 22
بحار الانوار، ج82 ص 232
25? الصَّلاهُ إجابةٌ لِلدُّعاءِ و قَبُولٌ لِلأعمَال نمازموجب اجابت دعا و قبولي اعمال است.
بحار الانوار، ج 82 ص 1
26. الصَّلاهُ سلاحٌ عَلَي الکَافرنماز سلاح مؤمن عليه کافراست.
بحار الانوار، ج ,82 ص 56و 231
27? مَثَلُ الصَّلاهُ الخَمسِ کَمِثلِ نَهرٍ جارٍ، عذب عَلي بَابِ أحدُکُم يَغتَسِلُ فِيه کُلَّ يَومٍ خَمسَ مَرّاتٍ فَما يَبقَي ذالِک مِنَ الدَّنَس نمازهاي پنج گانه به نهر جاري گوارايي مي مانند که بر در خانه هايتان روان است وهر روز پنج بار خود را در زلال آن شست و شو مي دهيد، و ديگر هيچ پليدي باقي نمي ماند.
22. نَومٌ عَلَي عِلمٍ خَيرٌ مِن صَلاهٍ عَلَي جَهلٍ خواب باعلم بهتر از نماز با جهل است.
نهج الفصاحه، ص 633
23. الصَّلاهُ أُنس فِي قَبرِه و فَراشٌ تَحتَ جَنبِه و جَوابٌ لِمُنکَرٍ و نَکِيرنماز مونس (نمازگزار) در قبر، فرش نيکو در زيرش، و پاسخ نمازگزار براي نکير و منکر مي باشد.
بحار الانوار، ج 82 ص 232
24. الصَّلاهُ زَادَ لِلمُؤمِنِ مِنَ الدُّنيا إلَي الأخِره نماز زاد و توشه مؤمن در دنيا براي آخرت مي باشد.
12? التَّکبِيرهَ الأولي مَعَ الامامِ خَيرٌ مِنَ الدُّنيا وَ مَا فِيهَاتکبير اول را با امام جماعت گفتن بهتر است از دنيا و آنچه در آن است.
مستدرک الوسائل، ج 1، ص 488
14. مَن حَافَظَ عَلي الصَّفِ الاَوَّل وَ التَّکبِيرَهِ الأولي لايُؤذِي مُسلِماً، أعطَاهُ الله مِن الاجرِ مَا يُعطِي المُؤذِّنُون فِي الدُّنيا و الآخِره کسي که محافظت و مداومت بر صف اول و تکبير اول نمايد، و مسلماني را اذيت نکند، خداوند به او اجري معادل اجري که مؤذنين در دنيا و آخرت دريافت مي کند، عطاخواهد کرد.
وسائل الشيعه ، ج 5، ص 387
15? ألا أنَّ الصَّلاهَ مَأدَبَهُ الله فِي الارضِ قَد هَنَأهَا لِاَهلِ رَحمَتِه فِي کُلِّ يَومٍ خَمسَ مَرّات آگاه باشيد نماز سفره گسترده خدا در زمين است که خداوند آن را روزي پنج بار براي اهل رحمتش (افراد شايسته رحمت) گوارا نموده است.
16? الصَّلاهُ رَأسُ الاسلامِ نماز (به منزله) رأس اسلام است.
بحار الانوار، ج ,17 ص 127ميزان الحکمه، ج 5، ص 367
17? اَوَّلَ مَا يَسألُونَ عَنهُ الصَّلواتِ الخَمسِ اولين چيزي که از انسان ها سؤال مي شود، نمازهاي پنج گانه است.
کنز العمّال، ج 7، حديث 18859
18. الصَّلاهُ نورٌنماز، روشني است.
ميزان الحکمه، ج10 ص 234
19? إنَّ أحَبَّ الأعمالِ إلَي الله – عَزَّوجلّ- الصَّلاهُ و البِرُّ و الجَهادِهمانا، محبوب ترين اعمال در نزد خداوند: نماز، نيکي کردن و جهاد در راه خداست.
6. اِنَّ الصَّلاة قُربانُ المُؤمِن همانانماز خواندن وسيله نزديکي مؤمن به خداست.
کنز العمال ، حديث 18907
7? موضِعِ الصَّلاة مِنَ الدِّين کَموضِعِ الرَّأسِ مِنَ الجَسَدجايگاه نماز در دين ، مانند جايگاه سر در بدن است.
کنز العمال، ج 7، حديث 18972
8? الصَّلاة مِفتَاحُ الجَّنَّهنماز کليد بهشت است.
نهج الفصاحه، حديث 1588
9. قُرَّهُ عَينِي فِي الصَّلاة روشني چشم من در نماز اس